OCMW zoekt woning voor bewoners ingestort huis

Redactie KW

Het OCMW van Torhout stelt alles in het werk om een gezin waarvan de woning zondag deels is ingestort, een nieuw onderdak te geven. Het huis is onbewoonbaar verklaard nadat een zijgevel naar beneden kwam.

De familie Wegsteen uit Torhout geloofde haar ogen niet toen ze zondagavond thuiskwamen na een bezoek aan een tearoom. De zijgevel van hun huurwoning in de Driekoningenstraat was naar beneden gekomen, de bovenverdieping kwam helemaal bloot te liggen. De brandweer heeft het huis intussen winddicht gemaakt en moest de woning stutten, want ook de andere muren staan bol. De woning is onbewoonbaar verklaard. Voor het getroffen gezin, een ouder echtpaar met twee zonen, zat er niets anders op dan aan te kloppen bij het OCMW. Dat zoekt nu in allerijl een woning voor vier mensen.

Ook de eigenaar van het huis zit met de handen in haar, want de instorting is te wijten aan vorstschade. En dat is niet gedekt door de verzekeringsmaatschappij. Volgens de maatschappij kwam de zijgevel naar beneden door de combinatie van regen en vorst. De stenen nemen het water op, dat bevriest en bij het ontdooien zetten de stenen uit.

De woning in kwestie werd 10 jaar geleden nog helemaal opgeknapt door de eigenaar. Een stabiliteitsingenieur kwam vanmiddag kijken of het nog zin heeft om de woning te herstellen.

Meer hierover in het journaal van FOCUS. En vrijdag in de Krant van West-Vlaanderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.