OCMW Brugge erft twee woningen

Redactie KW

Het OCMW van Brugge heeft twee woningen geërfd in de Baron Ruzettelaan nr. 112 en 114 te Sint-Kruis. Beide panden zijn afkomstig uit de nalatenschap van wijlen mevrouw Jacqueline Wagner. De OCMW-vereniging SVK (Sociaal Verhuurkantoor) is alvast heel blij met de erfenis. Het SVK verhuurt kwalitatieve en betaalbare woningen aan mensen die niet op de private huurmarkt terecht kunnen.

Een van de twee panden zal dienst kunnen doen als sociale huurwoning. De ruime woning beschikt over vier slaapkamers, met een mogelijkheid om nog twee bijkomende slaapkamers in te richten op de zolder.

“Dergelijke grotere woningen zijn meer dan welkom, want op die manier kunnen wij tegemoet komen aan de vraag van grote gezinnen die op zoek zijn naar een betaalbare huurwoning” zegt OCMW-voorzitter Frank Vandevoorde.

Toch staan nog meer dan 1000 potentiële huurders op de wachtlijst voor een woning. Het SVK is daarom permanent op zoek naar woningen om te kunnen verhuren. De vereniging biedt enkele interessante garanties aan eigenaars/verhuurders. Zo garandeert zij een stipte betaling van de huur, ook wanneer de huurder niet betaalt, of wanneer de woning leeg staat. Eigenaars die hun woning verhuren aan het SVK kunnen bovendien genieten van een belastingvoordeel en aanspraak maken op een aantal interessante renovatiepremies.

(LD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.