Nog steeds wrevel tussen Open VLD en CD&V tijdens gemeenteraad Veurne

Redactie KW

Siegfried Geryl (Open VLD) uitte tijdens de gemeenteraad kritiek op de taken die de nieuwe lokale economieambtenaar heeft. Maar zijn interpellatie viel niet in goede aarde bij CD&V. Schepen Pieter Amery vond het maar ‘interpelleren om te interpelleren’ en antwoordde om te antwoorden.

De breuk tussen CD&V en Open VLD is blijkbaar nog niet helemaal verteerd want toen Siegfried Geryl zijn interpellatie over de lokale economieambtenaar had gedaan, kreeg hij de wind van voren. „We waren vragende partij voor de functie van de lokale economieambtenaar”, startte Siegfried Geryl (Open VLD) zijn betoog. „We merken nu dat de ambtenaar taken moet uitvoeren die geen bijdrage leveren tot het verbeteren van de lokale economie. De bedoeling was dat hij een aanspreekpunt zou zijn voor nieuwe starters en een raadgever bij diverse aanvragen. Nu blijkt dat die persoon zich moet bezighouden met landbouwtellingen, het in kaart brengen van landbouwpercelen, het organiseren van de Open Landbouwdag en de inschrijving voor de wedstrijd ‘innovatieve straat’. We hadden liever gezien dat de ambtenaar zich bezig hield met de lokale economie in plaats van het tellen van de koeien en varkens. Hij moet ook dringend de leegstand in de winkelstraten aanpakken. Misschien is het organiseren van een handelsbeurs wel een goed idee.”

Wrang gevoel

Schepen Pieter Amery (CD&V) had naar eigen zeggen een wrang gevoel bij het horen van de tussenkomst van Siegfried Geryl. „Onze ambtenaar is nog maar een paar maanden in dienst en doet zijn werk heel goed. Zijn takenpakket is veel ruimer dan jij voorstelt en hij hoeft zich niet bezig te houden met het in kaart brengen van landbouwpercelen. Hij neemt onder meer het secretariaat van de landbouwraad en het middenstandsplatform op zich en heeft een scharnierfunctie als het over lokale economie gaat. Het project ‘innoverende straat’ is opgestart door Unizo samen met de vijf resocs in onze provincie. Dat is niet zomaar een wedstrijd. Het voorstel van de handelsbeurs zullen we bespreken tijdens het middenstandsplatform. De leegstand van de winkels is zijn grootste bekommernis.”

Politiek van het laagste niveau

Ook burgemeester Jan Verfaillie (CD&V) was niet opgezet met de interpellatie. „Jij schiet met losse flodders, ik ben geshockt en jouw tussenkomst is een vernedering voor het beleid. Jullie partij maakte tot voor kort deel uit van de meerderheid. Jouw manier van politiek voeren is van een laag niveau. Veurne heeft een uitstekend tewerkstellingscijfer van 105 procent en een werkloosheidscijfer van vier procent en dat is de helft minder dan het Vlaamse gemiddelde. We doen het dus zo slecht nog niet in Veurne.”

(GUS)

Uitgebreid gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 1 oktober 2010

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.