Nog dit jaar grotere schepen op Leie in Kortrijk

Redactie KW

Tegen het einde van dit jaar varen er schepen van 1350 ton op de Leie door Kortrijk. De volledige Leiewerken zelf, met afwerking van de laatste brug en de omgeving, zullen klaar zijn tegen 2012. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken vanmorgen verteld in Kortrijk. Nog tegen eind van dit jaar moet een studie ook aantonen hoe het laatste stukje van de ring rond Kortrijk, het best wordt aangelegd.

De laatste fase in de werken, de verhoging van de Budabrug, start na de zomer. Alle werken, ook aan de omgeving, zouden moeten af zijn tegen 2012.

De Leiewerken begonnen in 1997, en het is nog niet voorbij. Want de Leie voorbij Kortrijk moet ook nog worden aangepakt. Intussen is het onduidelijk of omwonenden die schade leden, een schadevergoeding zullen krijgen.

Tegen eind van dit jaar moet een studie ook aantonen hoe het laatste stukje ring rond Kortrijk best wordt aangelegd: als twee keer één rijstrook, of twee keer twee. Op de begroting van 2012 is daarvoor zo’n 700.000 euro voorzien.

(md)

Meer hierover? Klik op Video. Focus-WTV: nieuws van hier!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.