Nog altijd geen private partner voor vakantiedomein Kosmos in Heuvelland

Redactie KW

Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft nog altijd geen commerciële partner gevonden voor het domein Kosmos in Westouter. De Kosmos is een vakantiedomein op de Rodeberg, dat jaren geleden failliet is gegaan.

De Kosmos werd een tijd geleden aangekocht door het Agentschap voor Natuur en Bos. Het onderste gedeelte van het domein, waar het openluchtzwembad gelegen was wordt een natuurgebied, waar ook zachte recreatie mogelijk zal zijn. Om dat te realiseren, is het Agentschap voor Natuur en Bos momenteel samen met de gemeente Heuvelland een landschapsontwerpstudie aan het maken, die eind dit jaar klaar zal zijn. De realisatie ervan wordt in de loop van volgend jaar voorzien. Het zwembad is wel al afgebroken.

Bovenste deel

Voor het bovenste gedeelte, waar het beschermde hoofdgebouw gelegen is, zoekt het Agentschap voor Natuur en Bos een commerciële partner, die de verloederde gebouwen wil renoveren en toeristisch-recreatief uitbaten. Er kan een hotel komen, maar ook vakantieappartementen of -woningen. Er zijn al geruime tijd contacten en onderhandelingen bezig met kandidaten, maar tot nu toe is dat nog altijd op niets uitgedraaid.

(BS/PL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier