Nieuwe Zandvoordebrug is geopend

Redactie KW

Met een druk op de knop is de nieuwe Zandvoordebrug donderdagmorgen in de gietende regen geopend door Vlaams minister Hilde Crevits en burgemeester Ignace Dereeper. De nieuwe, beweegbare brug beschikt over een extra rijstrook en een verhoogd voetpad en kost 1,6 miljoen euro.

In de zomer van 2011 begon de afdeling Bovenschelde van Waterwegen en Zeekanaal nv aan de afbraak van de oude Zandvoordebrug in Oudenburg. Een jaar later is de nieuwe brug klaar. Die heeft heel wat voordelen. De vorige brug had slechts één rijstrook voor beurtelings verkeer. Ook voor de scheepvaart is de nieuwe brug een troef. De doorvaartbreedte is verhoogd van 6,5 m naar 8 m.

Ondanks een erg krappe timing is de brug klaar voor de bouwvakantie. Na de vakantie worden nog een aantal kleine werkzaamheden aan de brug uitgevoerd. Kort daarna volgt dan een feestelijke inhuldiging van de brug waarop alle omwonenden welkom zijn. Sinds vanmorgen is de brug in gebruik. Daarmee komt een einde aan een jaar verkeersellende voor de inwoners van Oudenburg en de hele regio.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier