Nieuwe straat naar Diefhontbos in Menen

Redactie KW

De Noordstraat in Menen wordt heraangelegd, verbreed en doorgetrokken tot aan het flatgebouw en tot aan het Diefhontbos.

Dat werd maandag goedgekeurd tijdens de gemeenteraad. Alle politieke partijen zijn het erover eens dat de doortrekking tot aan het flatgebouw net als de renovatie van de straat dringend en noodzakelijk is. De doortrekking tot aan het Diefhontbos en de aanleg van een parking aan het bos is voor SP.A/Groen dan weer een zinloze uitgave. Angelique Declercq (SP.A/Groen) pleitte er dan ook voor om het dossier te splitsen en het geld van de parking Diefhontbos aan nuttiger zaken zoals een bezinningsruimte op de begraafplaats in Rekkem te besteden.

Volgens de meerderheid zal de nieuwe weg – de straat wordt op het einde met zo’n 50 meter verlengd – niet tot in het bos lopen en zullen er slechts 12 parkeerplaatsen aangelegd worden. “Door de ontsluiting van het bos samen met de verbreding en verlening van de Noordstraat te realiseren sparen we geld uit.”, licht schepen van openbare werken Dirk Vanholme de werken toe.

(CR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.