Nieuwe Scheepsdalebrug is technisch hoogstandje én attractie

Redactie KW

Brugge heeft er een attractie bij. De nieuwe Scheepsdalebrug over het kanaal Brugge-Oostende is in alle betekenissen van het woord een technisch hoogstandje en een voorbeeld van moderne architectuur. Het gaat om een brugdek dat tussen twee rolarmen beweegt. De nieuwe brug wordt nu nog uitgetest maar moet tegen eind volgende maand klaar zijn voor gebruik.

De Scheepsdalebrug is het nieuwste spektakel. Met het mooie weer maken veel wandelaars even een ommetje langs de bouwwerf. Van op de noodbrug heb je een uitstekend zicht op het gevaarte.

Het brugdek van 430 ton wordt via de schuine oplopende armen opgetild. Volgens de opdrachtgever Waterwegen en Zeekanaal is de rolbasculebrug een Belgische primeur. De werken lopen op hun einde. De klus was moeilijker dan eerst was ingeschat en daarna was er nog een probleem van milieuvervuiling. Dat zorgde voor een flinke vertraging.

Het hele project kostte ruim 8 miljoen euro. Dat is een flink stuk boven de oorspronkelijke raming. De nieuwe Scheepsdalebrug wordt tegen eind mei officieel in gebruik genomen.

(BV/JV)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier