Nieuwe opleidingen in KHBO vanaf volgend schooljaar

Redactie KW

De Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende (KHBO) biedt vanaf september 2011 een aantal nieuwe en vernieuwde opleidingen aan. Vanaf september wordt ook de afstudeerrichting sport- en cultuurmanagement binnen de opleiding bedrijfsmanagement opgesplitst in twee volwaardige afstudeerrichtingen.

KATHO en KHBO slaan de handen in elkaar om in te spelen op de grote vraag in het bedrijfsleven naar medewerkers gespecialiseerd in human resources management. Beide hogescholen bieden vanaf september 2011 binnen de opleiding office management de gloednieuwe afstudeerrichting HR Officer aan. Dit is uniek in Vlaanderen. Studenten volgen de studies in hun hogeschool naar keuze maar de inhoud wordt gezamenlijk ontwikkeld, docenten uitgewisseld, cursusmateriaal gezamenlijk ontworpen, er is samenwerking op het vlak van stageplaatsen, jobdienst en contacten met het werkveld. Studenten krijgen een bedrijfsgerichte opleiding met heel veel aandacht voor human resources management. Deze opleiding wordt bij de KHBO aangeboden aan de Campus Brugge.

Nieuw is ook de academische bachelor in de kunststofverwerking aan de Campus Oostende. De KHBO beschikte al over een master in kunststofverwerking. Deze kunststofopleidingen zijn uniek in Vlaanderen. Bovendien zijn die er gekomen op vraag van de kunststofverwerkende industrie, dus over werkzekerheid hoeven studenten zich geen zorgen te maken.

Sport- en cultuurmanagement

Aan de Campus Brugge bestaat sinds vier jaar de succesvolle afstudeerrichting binnen de opleiding bedrijfsmanagement. Die wordt vanaf september opgesplitst in twee afstudeerrichtingen: sportmanagement en cultuurmanagement. De opleidingen bereiden je voor op een job in de sport- of cultuurwereld. Het programma omvat economisch gerelateerde vakken zoals recht, boekhouden, marketing, communicatie en management en daarnaast al vanaf het eerste jaar sport- en cultuurgerichte vakken.

Nieuw bij de Brugge Business School is het postgraduaat supply chain management dat in oktober 2011 van start gaat. Deze opleiding biedt de deelnemers theoretische kennis en praktische inzichten in alle aspecten in dit domein.

(BS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.