Nieuwe mijnenbestrijdingssimulator bij Eguermin in Oostende

Redactie KW

De Belgisch-Nederlandse mijnenbestrijdingsschool Eguermin in Oostende neemt een nieuwe simulator in gebruik waardoor operatoren aan land zullen kunnen oefenen op het opsporen en in kaart brengen van mijnen.

Het nieuwe toestel, Minehunting Team Training Facility, speelt in op de modernisering van de Belgisch-Nederlandse vloot en laat de operatoren toe om in ideale omstandigheden verschillende scenario’s te oefenen, zo luidt het. In drie leslokalen is een identieke situatie als aan boord nagebouwd. Er kunnen achttien operatoren tegelijkertijd les volgen.

“Dankzij de komst van deze simulator is Eguermin niet langer afhankelijk van de beschikbaarheid van schepen en weersomstandigheden om het praktijkgedeelte van de studenten af te werken”, zegt instructeur luitenant Marlies Verweij.

Aan het nieuwe toestel werd vijf jaar gewerkt door het Franse bedrijf Thales Underwater Systems en twee onderaannemers uit Duitsland.

Sinds 1965 verzorgt Eguermin de opleidingen van Belgisch en Nederlands personeel van de marine; het is ook het enige door de NAVO erkende kenniscentrum op dat gebied. In Eguermin volgen elk jaar meer dan 600 mensen les. (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.