Nieuwe machine kan tot 1500 bloedanalyses aan per uur in AZ Sint-Lucas

Redactie KW

Als eerste ziekenhuis in de Benelux neemt het AZ Sint-Lucas het Dimension Vista Intelligent Lab System in dienst, dat moet toelaten bloedonderzoeken sneller af te leveren.

Met het nieuwe toestel, dat geleverd werd door Siemens, kunnen er voortaan 1.500 analyses van telkens 58 testen per uur uitgevoerd worden. Het eerste dergelijke toestel werd in 2006 in gebruik genomen in Amerika, in 2007 volgde het ziekenhuis van Malaga.

„Sinds het voorjaar van 2006 heeft ons labo een nieuw onderkomen in het ziekenhuis. De afdeling werd volledig onder handen genomen en nu hebben wij geïnvesteerd in nieuwe toestellen. Daarmee zijn wij het eerste ziekenhuis van België, Nederland en Luxemburg”, vertelt klinisch bioloog dokter Johan Robbrecht, die er op wijst dat het labo van het Sint-Lucasziekenhuis voor laboanalyses samenwerkt met de ziekenhuizen van de vzw Gezondheidszorg Oostkust en AZ Alma. (SR)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 27 februari 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten