Nieuwe industriële KMO-zone aan Torhoutsesteenweg

Redactie KW

Er komt een nieuwe industriezone van 13 ha aan de Torhoutsesteenweg tussen de Oostendse Hallen en de Kromme Elleboog. “Tegen 1 januari 2011 moet de verkoop van de gronden starten en er is al interesse”, zegt gedelegeerd bestuurder Gunther Vanpraet van het Economisch Huis Oostende. Ondertussen is de ontwikkeling van de industriezone Plassendale door de crisis vertraagd, maar zeker niet stilgelegd.

De nieuwe industriezone komt ten westen van de Torhoutsesteenweg, in het stuk tussen de Oostendse Hallen en de Kromme Elleboog. „Het wordt een zone voor industriële KMO”s, waar dus geen winkels mogen komen, zoals op de Torhoutsesteenweg”, legt Gunther Vanpraet uit. “De zone zal 13 ha groot zijn en plaats bieden aan 15 tot 20 bedrijven.”

Update Plassendale

„Volgens de meest recente cijfers van halfweg 2009 werkten in het oorspronkelijke Plassendaleproject 1.114 mensen. Als je Plassendale 5 meerekent, dan werkten er in september 2009 3.363 mensen, waarvan 29 % uit Oostende zelf, 3 % uit de randgemeenten, zo’n 30 % uit de rest van West-Vlaanderen en ongeveer 10 % van buiten de provincie.”

Twee jaar stilstand

„De crisis zorgde voor twee jaar stilstand, maar geen enkel bedrijf op Plassendale is verdwenen en er vielen relatief weinig ontslagen”, zegt Vanpraet. “Wij verloren geen enkele investeerder, maar wel zijn er bedrijven die wat getemporiseerd hebben. Daardoor ook haalden we onze doelstelling van 1.500 jobs in het oorspronkelijke Plassendaleproject niet. Maar ik verwacht dat 2011 een heel goed jaar wordt voor Plassendale.”

(HH voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) van vrijdag 19 februari 2010

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.