Nieuwe Doorniksesteenweg in Avelgem op lange baan

Redactie KW

Burgemeester Lieven Vantieghem (CD&V) kondigde in de raad van maandagavond aan dat de herinrichting van de Doorniksesteenweg zeker nog niet voor morgen is. De weg is een onderdeel van gewestweg N353 en loopt vanaf de verkeerslichten in het centrum tot aan de grens met Spiere-Helkijn.

Eerder liet beheerder het Vlaamse Gewest al de Oudenaardsesteenweg herinrichten maar nu zijn er geen centen op overschot om ook dat project aan te pakken. “Wij hebben wel al diverse keren de nodige stappen gezet. Maar onlangs vernamen wij dat de Doorniksesteenweg niet op het programma van de komende drie jaren staat ingeschreven. Hoewel wij er nog alles zullen aan doen om dat toch in de periode te kunnen vastleggen is het dus heel goed mogelijk dat wij ten hoogste binnen drie jaar over een nieuwe weg mogen dromen”,stelde burgemeester Vantieghem. “Vlaanderen heeft momenteel blijkbaar van een bepaalde soort tekort.”

In afwachting van de herinrichting laat de gemeente alvast in de aangrenzende Etienne Balcaenstraat voorlopige herstellingswerken uitvoeren. Die zijn dringend nodig aangezien de staat van deze weg heel slecht is en het doorgaand verkeer voor geluidsoverlast zorgt.

(DJW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.