Nieuwe crèche moet tekort aan kinderopvang wegwerken

Redactie KW

In Wijtschate start basisschool Ter Elzen met een mini-crèche die plaats biedt aan 22 kinderen. De nieuwe crèche moet het tekort aan kinderopvang in de regio wegwerken. In Heuvelland zijn er te weinig opvangplaatsen voor kinderen jonger dan 2,5 jaar. In verhouding tot het aantal inwoners is Heuvelland de gemeente met het minste aantal opvangplaatsen in West-Vlaanderen.

De crèche is voor iedereen toegankelijk van 06.30 uur tot 18.30 uur, ook tijdens de vakantieperiodes. De directie van baisschool ter Elzen hoopt dat in de toekomst het aantal opvangplaatsen nog verhoogd kan worden.

Om de crèche in te richten worden enkele lokalen in de bestaande kleuterschool volledig gerenoveerd en volgens de normen van Kind en Gezin ingericht.

Voor de schoolgaande kinderen organiseert het gemeentebestuur van Heuvelland voor- en naschoolse kinderopvang. Daarmee werd vorig schooljaar gestart. Toen werden de kinderen na school naar één centrale plaats gebracht in Loker. Maar daartegen kwam protest van de ouders. Dit schooljaar wordt de opvang geregeld in de verschillende basisscholen in de dorpen van Heuvelland. Enkel op woensdagnamiddag wordt de kinderopvang nu nog gecentraliseerd in Loker.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.