Nieuw zwembad Roeselare komt op Schiervelde, Spillebad mogelijks vergaderruimte

Redactie KW

De kogel is door de kerk: er komt een nieuw zwembad in Roeselare. Het oude zwembad aan de Spil krijgt een herbestemming en op de sportsite van Schiervelde komt een nieuw zwembadcomplex . En dit zou de Roeselaarse belastingbetaler geen frank extra kosten.

De stad ziet momenteel drie problemen. Er is in Roeselare vooreerst al geen plaats genoeg om baantjes te zwemmen. Vervolgens krijgen de scholen niet de faciliteiten die ze vragen. Veel lagere scholen moeten uitwijken naar zwembaden in onze buurgemeenten en sommige middelbare scholen hebben hun zwemlessen zelfs afgebouwd omdat ze geen plaats hebben tijdens de schooluren. Tenslotte is het ook voor de zwemclub en waterpoloclub moeilijk om iedereen trainingsuren te geven.

Over de plaats waar het nieuwe zwembad op Schiervelde zal komen, is nog geen duidelijkheid. Een mogelijke locatie zou kunnen zijn tussen het laatste deel van het expogedeelte en de Rijksweg, waar nu parking is. In principe kan aan de overkant van de Rijksweg nog gedacht worden aan bijkomende parkeergelegenheid.

Privé project

Opmerkelijk is dat de uitbouw van een nieuwe zwembadsite voor geen bijkomende lasten mag zorgen. Burgemeester Martens maakt zich sterk dat dit ook zo zal zijn. “We hebben dat onmiddellijk bij aanvang van dat project gezegd. We willen participeren, maar dat zal niet meer zijn dan hetgeen we nu inbrengen in het bestaande zwembad. Het wordt een privé-initiatief waar we hopelijk ook een financiële return van krijgen. Maar ik wil er nogmaals sterk de nadruk op leggen dat alles echt privé wordt. Wij willen onze centen gebruiken om eventueel een prijszetting voor groepen en scholen te verkrijgen, maar zullen niet investeren in horecagedeelte.”

(PS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.