Nieuw rusthuis in Oostlaan in Poperinge

Redactie KW

Het woon- en zorgcentrum OLV Gasthuis heeft van minister Jo Vandeurzen de goedkeuring ontvangen van het zorgstrategisch plan voor de bouw van het woonzorgcentrum Emmaüs in de Oostlaan in Poperinge, op een grasveld voor het Mariaziekenhuis.

Dat is de eerste belangrijke stap in de procedure voor het verkrijgen van de nodige bouwsubsidies van de Vlaamse overheid. Een volgende stap is het opmaken van een financieel-technisch plan. Streefdoel is eind 2013-begin 2014 te starten met de bouwwerken, die een tweetal jaar zullen duren.

Om de bouwwerken goed voor te bereiden werd in samenwerking met het OLV-instituut een modelkamer uitgewerkt. Tijdens de verdere voorbereiding kan deze kamer nog verder aangepast worden naargelang de keuzes die gemaakt worden. Dit schept voor beide organisaties een meerwaarde: voor het woonzorgcentrum wordt op die manier vermeden dat een fout of een minder praktische keuze zich in 76 kamers herhaalt. De leerlingen verzorging van het Onze-Lieve-Vrouwe-instituut kunnen de praktijk oefenen in een reële situatie.

Gezien de vlotte evolutie in dit dossier worden de plannen om in Westouter een woonzorgcentrum te bouwen definitief opgeborgen. De woongelegenheden in de voorafgaande vergunning van de Sulferberg worden door het woonzorgcentrum opnieuw vrijgegeven.

(AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.