Nieuw parkeerplan Knokke-Heist zorgt voor extra parkeerdruk in Zeebrugge

Redactie KW

Het stadsbestuur van Brugge moet de parkeerdruk rond de tramlijn in Zeebrugge-dorp van nabij monitoren. Dat zegt gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke (Open vld). Sinds februari is in Knokke-Heist een nieuw parkeerplan van kracht. Daardoor komen nu meer toeristen hun voortuig voor lange tijd in Zeebrugge parkeren. Waarna ze met de Kusttram naar hun verblijfsgemeente reizen.

De Plancke vraagt dat het Brugse stadsbestuur de zaak van nabij in het oog houdt, zodat het kort op de bal kan spelen als er zich een grote overlast zou voordoen. “Tijdens de paasvakantie is de situatie visueel gworden”, zegt De Plancke. “Onder meer op het plein aan de kerk is het aantal langparkeerders sterk toegenomen. Hier in Zeebrugge kunnen automobilisten gratis parkeren en dat zou zo moeten blijven. Maar als de bewoners hun voertuig niet meer vlot kunnen stallen en ook de handelaars en horeca er problemen mee krijgen, moet er worden ingegrepen. .”

Het stadsbestuur zal alvast de invoering van een blauwe zone met bewonersparkeren kunnen voorbereiden in de directe omgeving van de tramlijn. Het is daar dat de meeste wagens voor lange tijd worden achtergelaten. (GW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.