Nieuw ontmoetingscentrum is bijna af

Redactie KW

In Sint-Baafs-Vijve bij Wielsbeke wordt de laatste hand gelegd aan de renovatie van het ontmoetingscentrum Den Aert. De oude parochiezaal, die honderd jaar geleden werd gebouwd, wordt het nieuwe mekka voor plaatselijke jongeren, verenigingen en cultuurliefhebbers. De renovatie kostte tussen de 550 en de 600.000 euro.

“We hebben geprobeerd materialen te recupereren zoals de vloer,” zegt schepen van patrimonium Rik Buyse. “We hadden tegels te kort en dat hebben we aangevuld met parket om ook het dansen wat aangenamer te maken. Er is dakisolatie, een nieuwe dakconstructie en akoestische platen. Het doksaal is een knipoog naar het gebouw dat ooit een noodkerk was. Ook het podium heeft nog panelen met historische waarde. We hebben het historische bewaard, maar in een modern kleedje gestopt.”

De polyvalente zaal biedt plaats aan maximum 300 mensen en zal gbruikt worden voor culturele evenementen, fuiven of lezingen. erenigingen en particulieren kunnen die afhuren. Volgend weekend wordt Den Aert feestelijk geopend.

(jv/ad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier