Nieuw logo en baseline voor Diksmuide

Redactie KW

Stad Diksmuide heeft een nieuw logo en bijhorende baseline. Centraal staat de letter ‘d’ met een gele kern in een achtergrond van een donkerblauw vierkant. Onder het logo staat de baseline ‘Diksmuide geeft je ademruimte’.

Vorig jaar schreef stad Diksmuide een huisstijlwedstrijd uit. Er liepen 101 ontwerpen binnen maar over een de vooropgestelde top-3 was er geen eensgezindheid. Uiteindelijk werd de opdracht doorgegeven aan de eigen stedelijke grafische dienst. Die werkte een nieuw logo uit met centraal een letter ‘d’. De schuine richting van de letter suggereert volgens de ontwerpers een dynamische beweging. Voor de achtergrond werd gekozen voor een krachtig vierkant in het donkerblauw. De goudgele kleur symboliseert dan weer het zonnige, de gezelligheid en de toekomstgerichtheid van Diksmuide.

De bestaande slogan ‘Diksmuide geeft je ademruimte’, gelanceerd in 2007 door de stedelijke groen- en milieudienst, wordt behouden en zal als algemene baseline worden gebruikt. Het stadsbestuur wil met deze baseline Diksmuide profileren als landelijke, natuurlijke en open gemeente en benadrukken dat de stad mogelijkheden biedt om iets te realiseren. Logo en baseline samen moeten Diksmuide presenteren als een stad van toerisme, groei, wonen, natuur en met een rijk verleden.

(TVDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.