Nieuw cultuurseizoen opent met ‘Tribune’

Redactie KW

Het nieuwe cultuurseizoen komt er aan en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. De provincie stopt 100.000 euro in een gloednieuwe campagne die de naam Tribune meekreeg. Onder die noemer kan je van 19 tot 28 september in grote en kleine cultuurhuizen proeven van wat er de komende maanden allemaal te beleven valt.

Het is l’Orchestre International du Vetex die de nieuwe campagne ‘Tribune’ feestelijk mag inblazen. Tribune vervangt het vroegere openingsweekend ‘Brok’ in de grote culturele centra en ‘Croque Locale’ dat de start van de activiteiten betekende in de kleine cultuurhuizen. De provincie voorziet 100.000 euro om de start van het culturele jaar te promoten.

Mensen zoeken het doorgaans niet te ver van huis als ze een theater- of dansvoorstelling willen zien of een concertje willen meepikken. 30 kilometer is zowat het maximum. “Vandaar dat we alle mogelijke cultuurhuizen, culturele centra en jeugdhuizen betrekken in deze campagne. Want overal in West-Vlaanderen is er wel iets waar je naar toe kan om aan cultuur te doen”, zegt Gunter Pertry, gedeputeerde voor cultuur.

Van 19 tot 28 september zullen 43 huizen uit 35 gemeenten een voorproefje geven van wat er de komende maanden allemaal te beleven valt. En allemaal hopen ze om wat nieuwe bezoekers te lokken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.