Nieuw bedrijvencentrum heeft al akkoord met zes jonge ondernemers

Redactie KW

Op het industrieterrein Plassendale wordt woendag het nieuwe bedrijvencentrum in gebruik genomen. Het oude bedrijvencentrum op de hoek van de Zandvoordestraat en de Stationsstraat werd twee jaar geleden verkocht aan Mutoh.

Een bedrijvencentrum is een gebouw waar startende ondernemers de nodige bedrijfsruimte kunnen huren, samen met enkele ondersteunende diensten als een secretariaat. „Mutoh was een van de eerste bedrijven die van het bedrijvencentrum in de Zandvoordestraat gebruik heeft gemaakt”, zegt Raf Jacxens. Als gedelegeerd bestuurder van Proviron, maar vooral als VOKA-voorzitter is hij nauw betrokken bij alles wat met industrie in en om Oostende te maken heeft. „Mutoh bouwde spoedig een eigen vestiging die ondertussen te klein geworden was. Het bedrijf vroeg daarom om het bedrijvencentrum te kopen. De nv Bedrijvencentrum, waarin 19 bedrijven uit de regio als aandeelhouder vertegenwoordigd zijn, is op die vraag ingegaan, maar heeft onmiddellijk ook plannen gemaakt voor een nieuw bedrijvencentrum. Daar kunnen wij enkel maar verheugd om zijn, want een bedrijvencentrum is een ideaal middel om de economie te helpen ontwikkelen.”

Ideaal voor starters

Het nieuwe bedrijvencentrum is het opvallende groene gebouw aan de Kuipweg 13, vlakbij de afrit van de A10. Afgevaardigd bestuurder is John Verpoort, tevens eredirecteur van ING West-Vlaanderen. Trots stelt hij het nieuwe bedrijvencentrum voor. „In een bedrijvencentrum kan een startend bedrijf, of een bedrijf dat een nieuwe activiteit wil opstarten, zich vestigen tot de bedrijfsleiding oordeelt dat men op eigen poten kan staan. Starters kunnen gebruik maken van het secretariaat. Zo is er altijd iemand aanwezig om bijvoorbeeld de telefoon op te nemen. Op die manier kunnen startende ondernemingen de aanwerving van eigen personeel of materiaal uitstellen.”

Starters krijgen in het bedrijvencentrum ook begeleiding door het management van het bedrijvencentrum. Tegen betaalbare prijzen kunnen ze er ook kantoren en werkruimtes huren in een prestigieus verzamelgebouw. „Kortom, we bieden een complete dienstverlening, veel meer dan gewoon het verhuren van een ruimte”, zegt John Verpoort. Het management van het nieuwe bedrijvencentrum gebeurt door Dirk D’Hulster, die ook actief is in de Werkhoek in Oudenburg. Pascale Heinderson bemant het secretariaat. Frans Hoorelbeke van Daikin is de voorzitter van de raad van bestuur.
Het bedrijvencentrum omvat tien ateliers van 100 m² en tien kantoren tussen de 15 en 45 m². Nu al is er een akkoord met zes jonge ondernemers. „Wij bieden ook een vergaderruimte voor 30 personen aan, interessant voor bedrijven die bij voorbeeld een studiedag willen organiseren”, besluit John Verpoort. (EN)

Info op info@bc-o.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.