Negatief advies stadion Club Brugge: “We hebben alweer nieuwe plannen.”

Redactie KW

Het bestuur van Club Brugge wist dat het negatieve advies van de auditeur van de Raad van State over het nieuwe voetbalstadion in Brugge in de lucht hing.

“We hebben alweer nieuwe plannen”, reageert Vincent Mannaert, algemeen directeur van Club Brugge.

De auditeur heeft aan de Raad van State een negatief advies gegeven over drie deelgebieden waarop het nieuwe voetbalstadion van Club Brugge zou kunnen komen. “Voor ons is dat eigenlijk oud nieuws”, zegt Mannaert. “We wisten door onze contacten met de stedelijke administratie dat dit advies er zat aan te komen en we worden er dus niet meer door verrast. We zitten er ook niet door in zak en as. Integendeel, we hebben alweer nieuwe plannen. We hebben geanticipeerd op dit advies door contact op te nemen met de Vlaamse regering. Dat laat ons toe alweer een doorstart te nemen in een andere richting.”

Nieuwe ontmoeting met nieuwe bestuursploeg

Welke richting de club nu wil inslaan, daarop wenst Mannaert nog niet in te gaan. “Daarvoor is het nog te vroeg. Ik kan wel zeggen dat we al een eerste contact hebben gehad met de nieuwe bestuursploeg van de stad en dat er volgende week een nieuwe ontmoeting is gepland. Die zal diepgaander zijn. En daarna zullen we wellicht iets meer over onze nieuwe plannen kunnen zeggen.”

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier