“Navid Sharifi zal op illegale wijze weer in België proberen te raken”

© BELGA
Redactie KW

Dat zegt zijn raadsman Pieter-Jan Staelens woensdag in Het Nieuwsblad.

De 21-jarige jongeman werd begin oktober op het vliegtuig gezet nadat zijn asielprocedure negatief was beoordeeld. Daar was veel protest tegen omdat Navid een toonbeeld was van integratie, met een vaste job als loodgieter, een prima taalbeheersing en een uitgebreid netwerk van vrienden. Minister Maggie De Block toonde zich evenwel onverzettelijk en Navid werd terug naar Afghanistan gestuurd.

België of Polen

Volgens zijn advocaat is hij echter van plan terug naar België te keren, op illegale wijze dan. Eens hij terug in België raakt, dan start de hele procedure gewoon opnieuw. Tot nu toe verbleef Navid Sharifi in een kantoor van de Internationale Organisatie voor Migratie, maar daar kan hij niet langer terecht. Met het geld dat hij in België spaarde, houdt hij het nog wel even uit, maar daarna wenkt de onzekerheid en wil Navid dus terug naar ons land proberen te komen.

Een andere optie is dat Navid met zijn vriendin naar Polen, haar land van herkomst, trekt. In België kan zo’n gezinshereniging pas volgend jaar, als zijn vriendin 21 jaar is.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier