Navid Sharifi vanochtend op vliegtuig naar Afghanistan

Redactie KW

Navid Sharifi is van de Refuge in Brugge overgebracht naar een ander gesloten centrum en wordt dinsdag op het vliegtuig gezet naar Afghanistan. Dat laat de jongeman zelf weten aan de redactie van Focus-WTV.

De jonge Afghaanse vluchteling woont al 5 jaar in ons land, maar verblijft sinds juli in het gesloten centrum De Refuge in Brugge, in afwachting van zijn uitwijzing. Al een paar keer kreeg hij het bericht dat hij op een vliegtuig zou worden gezet. Ook vanavond weer. Hij is al overgebracht naar een ander centrum dichtbij de luchthaven.

De jongeman is al die tijd blijven vechten tegen zijn uitwijzing. Vorige week heeft hij via zijn advocaat nog een aanvraag tot regularisatie ingediend. Op vandaag komen alleen zieken daarvoor in aanmerking. Zijn advocaat wil ook het criterium werk laten meespelen. Uit het dossier van Navid Sharifi blijkt intussen dat hij in 2008 uit Iran is gevlucht nadat hij iemand verwondde bij een familievete.

Laatste strohalm

Als laatste strohalm heeft zijn advocaat nu beroep aangetekend in ‘uiterst dringende noodzakelijkheid’. Daarover wordt vanmorgen rond 8 uur een uitspraak gedaan. Als dat niks uithaalt, dan wordt Navid gerepatrieerd, al kan hij ook nog gewoon weigeren om op het vliegtuig te stappen.

(TN/FV)

Navid Sharifi vanochtend op vliegtuig naar Afghanistan

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier