Natuur.koepel niet tegen windmolens in Bellegem-Rollegem

Redactie KW

Het bestuur van Natuur.koepel beslist geen bezwaarschrift in te dienen tegen de milieuvergunningsaanvraag voor vijf windturbines in Bellegem en Rollegem.

Op 18 januari 2013 werd door de nv KDE Energy Belgium een milieuvergunningsaanvraag ingediend voor de exploitatie van een windmolenpark van twee windturbines in Bellegem en drie in Rollegem, langs weerszijden van de A17/E403. Het bestuur van Natuur.koepel vzw heeft de aanvraag gedetailleerd bekeken en besliste om voor deze locatie geen bezwaarschrift in te dienen.

In het belang van de noodzakelijke energietransitie is Natuur.koepel vzw pro windenergie. “De locatie past binnen de visie die we rond windenergie in Zuid-West-Vlaanderen hebben, want ze is gelegen buiten de te vermijden gebieden en gelegen langs een autosnelweg die al een sterk verstorend lijnvormig element vormt. Natuur.koepel vzw heeft wel vragen bij de manier waarop de locaties gekozen worden. We pleiten ervoor dat de overheid de regie hierover zelf in handen neemt en op een gefundeerde manier en met een doordachte visie geschikte locaties selecteert”, aldus Hans Vermeersch namens Natuur.koepel. (AXV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.