National Geographic zet Brugge op 19

Redactie KW

In de gehele wereld zijn slechts achttien bestemmingen nog boeiender dan ons eigen, charmante Brugge. Dat moet blijken uit de lijst met mondiale topbestemmingen die het Amerikaanse blad National Geographic naar loffelijke traditie in haar eindejaarsnummer afdrukt.

Bovenaan de lijst, die door reisexperts wordt opgesteld, prijken de Noor(d)se fjorden en dit wegens de “fantastische uitzichten en het uitstekend bewaarde, traditionele plattelandskarakter”.

In totaal namen 437 reisexperts 133 reisbestemmingen onder de loep. Het gaat om plaatsen die als iconen bestempeld worden, maar waar in vele gevallen sprake is van vergane glorie. Enkel gebieden die goed bewaard bleven en weerwerk boden aan de druk van massatoerisme, komen in aanmerking voor een plaatsje bovenaan in de lijst.

Nummer twee is Kootenay, onderdeel van de Yoho National Parks in Brits Columbia. Het schiereiland Gaspé bij Quebec, eveneens in Canada, kaapt de derde prijs weg.
Naast het Alhambra in het Spaanse Granada en de Beierse Alpen in Duitsland treffen we in de top twintig nog de Engelse Yorkshire Dales en de Schotse Hooglanden aan op plaats twaalf en dertien gevolgd door Wales op de achttiende plaats.

De minst aantrekkelijke bestemmingen om op reis naar te gaan zijn Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever, de noordkust van de Dominicaanse Republiek alsook de noordkust van de Rode Zee in Egypte en de Spaanse Costa del Sol. Deze toerischtische plekken op onze wereldbol zijn volgens de reisexperts het slachtoffer van slecht beheer en vervuilend massatoerisme. (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.