Nachtelijke brand in Wijnendale-Torhout

Redactie KW

Donderdag omstreeks 4 uur in de vroege morgen zijn twee broers aan de dood ontsnapt bij een nachtelijke brand in de Wijnendale-Stationsstraat in Torhout. Gelukkig merkten ze het vuur tijdig op.

De brand deed zich voor in een oud, landelijk huisje in een doodlopende vertakking van de genoemde Wijnendaalse straat. Een schoorsteenbrand lag aan de basis. Het vuur kreeg vat op een houten balk boven de bescheiden living en richtte daar veel schade aan. De twee broers die in de woonst sliepen, werden gelukkig wakker, anders waren ze misschien in de brand gebleven of bedwelmd door de rook. Ze konden heelhuids ontkomen.

Burgemeester ter plaatse

De Torhoutse brandweer had het niet onder de markt om met zijn zware materieel de woning langs het smalle zijwegje te bereiken, maar slaagde daar toch in en kreeg het vuur snel onder controle. Burgemeester De Cuyper kwam even poolshoogte nemen en de eigenaars een hart onder de riem steken.

De brand gebeurde in de directe omgeving van waar in oktober de woning van het gezin van Jean-Pierre Mahu door het vuur vernield werd. Dat was eveneens in de Wijnendale-Stationsstraat.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Torhout, van vrijdag 22 november.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.