Mysterieuze sponsor betaalt tijdelijke asfaltlaag voor BK wielrennen in Hooglede

Redactie KW

De jongste dagen gonst het van de geruchten over de nieuwe asfaltlaag die in de dorpskern van Hooglede aangelegd werd (enkel en alleen in functie van het BK van zondag) om dan korte tijd later weer uitgebroken te worden. Burgemeester Jozef Lokere liet op eigen initiatief de dorpskern naar verluidt gratis herasfalteren

Tijdens de gemeenteraad van afgelopen dinsdag kwam de tijdelijke asfaltering van de doortocht ter sprake. Frederik Sap (Open VLD): „De veiligheid van de coureurs is blijkbaar belangrijker dan de veiligheid van de Hoogledenaar die de weg al jaren iedere dag gebruikt. En nu plots ligt de weg er gevaarlijk bij?”

“Wie zal dit betalen?”

“Ten tweede hebben we vragen bij de financiering. Wie zal dit betalen?”, aldus nog Sap. Burgemeester Jozef Lokere (Samen): „Ik ben blij met die vraag en zal met plezier antwoorden. De herasfaltering gebeurde niet op vraag van de organisatoren, maar enkel en alleen op mijn vraag en op mijn bevel. Ik ben verantwoordelijk voor de veiligheid van de renners op de openbare weg. De zeer oude asfaltlaag kreeg het door de recente werken in het centrum hard te verduren. Daarom vroeg ik aan een sponsor om uit veiligheidsoverwegingen het centrum te nivelleren met een dun laagje asfalt. Het betreft een strook van 150 meter lang, 6 tot 8 meter breed, goed dus voor hooguit 1.000 vierkante meter. Het zal de gemeente geen enkele eurocent kosten, er zal geen enkele factuur het gemeentebestuur bereiken.” Aandringen had geen zin, Jozef wilde de naam van die mysterieuze sponsor niet lossen.

(JD)

Mysterieuze sponsor betaalt tijdelijke asfaltlaag voor BK wielrennen in Hooglede

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.