Motard uit Torhout al toe aan dertigste operatie na ongeval

© Johan Sabbe
Redactie KW

Bart Carette ondergaat intussen al de dertigste operatie aan zijn been, nadat hij in juli 2010 werd aangereden toen hij met zijn moto langs de Roeselaarseweg reed en daar een jongeman met zijn auto de weg dwarste om rechtsomkeer te maken.

Toeval speelt een grote rol in het leven van Bart Carette: in juli 2001 reed hij met zijn moto langs de Roeselaarseweg en werd door een zatlap van de weg gemaaid. Hij lag een jaar in de lappenmand en sindsdien heeft hij geen gevoel meer in een deel van zijn rechterhand.

In juli 2010 werd hij amper tweehonderd meter verderop opnieuw aangereden. Een jongeman zette zijn auto even langs de kant van de weg en draaide over om rechtsomkeer te maken, toen de motard net kwam aangereden. Hij vloog door de aanrijding meters door de lucht en werd aan de overkant van de weg in de berm gekatapulteerd. Hij had een open knieschijfbreuk, het vlees en de huid van zijn been waren quasi volledig weggeschoven, zijn rechtervoet was op zowat alle plaatsen gebroken én zijn hiel was afgerukt.

Aanrijder ook schoonzoon in spe?

Intussen stelt hij het alweer heel wat beter en gaat het leven weer zijn gangetje. Meer nog: zijn eigen dochter heeft een (nog prille) relatie met een jongen die ze recent leerde kennen: de kerel die de weg was opgereden… “Maar het is een goeie gast”, aldus Bart. “Hij is zich, samen met zijn moeder, kort na het ongeval komen excuseren aan mijn ziekenbed. Wie dat doet, is een grote meneer.”

(FJA/JS)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.