Moorslede wil niet mee betalen voor Bunkerfietsroute tussen Roeselare en Zonnebeke

BUNKERROUTE RIK BEKAERT MOORSLEDE © Foto JS
Redactie KW

Moorslede betaalt wegens ‘te duur’ niet mee voor de Bunkerfietsroute tussen Roeselare en Zonnebeke.

Het idee hiervoor komt van de buurgemeente Zonnebeke en kadert in de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog. “Alleen al voor de ontwikkeling van die fietsroute wordt de kostprijs geraamd op maar liefst 141.000 euro”, zegt schepen van Toerisme Daisy Decoene (Visie). “Het gaat dus nog niet om de aanleg. Wel over bewegwijzering, infoborden, promotie, personeelskosten en research. Om een voorbeeld te geven : voor de research allen al is 25.000 euro voorzien en dat vinden we toch een pak geld.”

Het aandeel van Moorslede was voorzien op 17.333,29 euro. Rik Bekaert (Groep a) vindt de weigering een gemiste kans voor de toeristische ontwikkeling van Moorslede. “In de notulen van het schepencollege lees ik nochtans dat men dit een waardevol project noemt”, aldus Rik.

“Als het geven van een blanco cheque”

Er is door Zonnebeke een dossier met het oog op subsidiëring ingediend. “Deze thematische fietsroute verbindt net zoals in 1916 Roeselare en Zonnebeke via de oude spoorlijn en verbindt ook enkele minder bekende betonconstructies in de regio”, aldus Rik Bekaert. “Deze route zou in april 2016 worden ingereden.”

“Het gaat om heel veel geld voor onze gemeente en ik vond deze uitgave niet verantwoord”, aldus schepen Decoene. “Dat lijkt ons als het geven van een blanco cheque. Ik vernam dat Zonnebeke en Roeselare nu samen een dossier hebben ingediend.”

(EDB, foto Jan Stragier)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.