Mooi gebaar: Kortrijkse studenten schenken geld van studiereis aan onderzoek coronavirus

De studenten lieten hun goed hart zien. Dit is een foto nog voor het vertrek. (GF)
Redactie KW

Zo’n 16 derdejaarsstudenten verpleegkunde van de Hogeschool Vives Kortrijk zagen hun studiereis naar Roemenië geannuleerd worden door de coronacrisis. Wat ze nu konden recupereren, schenken ze aan het onderzoek naar Covid-19.

Zaterdag 21 maart had een hoogdag moeten worden voor een groep derdejaarsstudenten verpleegkunde aan de Hogeschool Vives Kortrijk. Dan zouden ze op studiereis moeten vertrekken naar Roemenië. In de steden Boekarest, Brasov en Cluj zouden ze contact hebben met plaatselijke verpleegkunde studenten en ook aan den lijve ondervinden hoe het werk er in de Roemeense ziekenhuizen uitziet. De studenten hebben hier een volledig schooljaar naartoe geleefd.

Covid-19 stak hier echter een stokje voor. Eén week voor het vertrek kregen de studenten het spijtige nieuws dat de studiereis niet kon doorgaan.

De studenten in betere tijden. (GF)
De studenten in betere tijden. (GF)

De studenten hadden hard gewerkt en heel wat geld ingezameld om hun studiereis te financieren. Zo kregen ze steun van een tiental sponsors en organiseerden zij een taartverkoop, croque monsieursverkoop, pannenkoekenverkoop en een spaghettiavond. Naast al dat eten verkochten zij ook verpleegkundige gadgets aan medestudenten. Een deel van de centen, zo’n 3.500 euro, konden de studenten na de annulatie van de reis recupereren. Dit schenken ze graag aan enkele goede doelen. Met een ander deel van de centen steunen ze ook nog twee goede doelen in Roemenië zelf. Shelter House werkt projecten uit om de armoede bij de Roma-populatie te verlagen. MagiCamp is een NGO in Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, deze organisatie organiseert zomerkampen voor weeskinderen of kinderen met kanker. Zo heeft het geld toch nog een correcte eindbestemming, aldus de studenten. Een heel mooi gebaar dus!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier