Monoloog Light in première in De Werf Brugge

Redactie KW

Twee jaar lang hebben drie theatermakers een project uitgewerkt over de dood. Bij hen ook Leentje Vandenbussche uit Damme. Hun project -X, een oefening in verdwijnen- resulteert nu in drie theatervoorstellingen. De eerste, Light, gaat vanavond in première in de Werf in Brugge.

In de monoloog ‘Light’ heeft acteur Stijn Ceulemans het over de dood, nog altijd één van de grote taboes. Samen met twee theatermakers onder wie Leentje Vandenbussche uit Damme heeft hij twee jaar gewerkt rond de dood. Zo hebben ze een dame palliatief begeleid en zijn ze naar een begrafenisceremonie in India geweest.

Resultaat van die twee jaar werken is de light-voorstelling, maar ook een mediumvoorstelling die stil staat bij de wetenschappelijke kant van sterven en Strong. Daarbij moet de toeschouwer zijn eigen dood voor de geest halen. Het theaterproject van de drie jonge theatermakers is ook een samenwerking tussen de drie West-Vlaamse kunstencentra. De première van Light is vanavond in De Werf Brugge, Medium trekt daarna naar Buda in Kortrijk en Strong sluit af in Vrijstaat O in Oostende.

(T.N./A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Monoloog Light in première in De Werf Brugge

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier