Momenteel duizend minderjarigen in West-Vlaams pleeggezin

Redactie KW

In West-Vlaanderen wonen momenteel zo’n duizend minderjarigen in een pleeggezin. En eigenlijk zouden er dat drie keer zo veel kunnen zijn. Alleen vinden de erkende diensten niet genoeg geschikte pleegouders. Daarom starten ze een grote informatiecampagne op. De diensten gaan ook nauwer samenwerken.

In alle interimkantoren van Randstad hangt deze vacature: gezocht: interim-ouders of pleegouders: mensen die bereid zijn om tijdelijk een kind een thuis te geven. Met deze campagne willen de pleeggezinnendiensten meer mensen over de streep halen om pleegouder te worden.

De jongste tien jaar is het aantal pleeggezinnen nochtans met 60% gestegen. Tania Descheemaeker uit Menen is al lang pleegmoeder. Zij heeft naast 2 eigen kinderen ook 4 pleegkinderen.

Ook jeugdauteur Kristien Dieltiens uit Beernem is pleegmoeder. Zij schreef een boek over een jongetje dat in een pleeggezin terecht komt.

De zes pleeggezinnendiensten van West-Vlaanderen gaan vanaf 1 januari nauw gaan samenwerken, op vlak van p.r. maar ook bijvoorbeeld bij het selecteren van geschikte ouders.

Meer informatie kunt u vinden op de website www.pleegzorgwestvlaanderen.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.