Molenaar uit Menen zwaargewond door slag van molen in Aalbeke

Redactie KW

De Hoogmolen in Aalbeke moet het al een hele tijd stellen zonder molenaar Eric Beyls (70). De Menenaar kreeg op vrijdag 25 november enkele slagen van de wieken en verbleef de voorbije weken op de dienst intensieve zorg van AZ Groeninge. Zijn toestand is intussen stabiel.

Het ongeval gebeurde al eind november, maar raakte nu pas bekend. Eric gaf een rondleiding aan een toevallige bewonderaar van de Hoogmolen – ook wel bekend als de Messiaensmolen – in Aalbeke. De man was ingenieur en stopte even om de molen te bekijken toen Eric hem uitnodigde voor meer uitleg.

Eens buiten kreeg het duo een klap van de draaiende wieken. Doordat Eric in de baan van de wieken lag, kreeg hij nog enkele klappen. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht waar een geperforeerde long, gebroken ribben en gebroken nekwervels werden vastgesteld. Na enkele weken in coma is zijn toestand nu stabiel.

Er moest een andere molenaar bijgehaald worden om het gevaarte stil te leggen. Eric is ook de molenaar van de De Goede Hoop (foto) in Menen.

(AXV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Leie en Het Kortrijks Handelsblad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.