Sharon Verbrugghe uit Roeselare droomt van de titel Miss Elegance

Sharon staat volledig achter het nieuwe concept van de verkiezing. (foto SB) © (foto SB)
Redactie KW

De verkiezing van Miss Elegance 2020 wordt na een onderbreking van twee jaar in een ander kleedje gestopt. Sharon Verbrugghe (23) staat voor honderd procent achter dit nieuwe concept en wil als rolmodel fungeren voor meisjes met een maatje meer.

Deze volbloed Roeselaarse werkt als animator en is al van kinds af een fervent carnavalist bij de Roeselaarse Orde van de Dolfijntjes. “Miss Elegance bestaat 22 jaar maar werd de laatste twee jaar niet meer georganiseerd”, vertelt Sharon, die nog een paar tweelingzussen heeft en haar sociale karakter als haar meest waardevolle eigenschap ziet.

Geen concurrentes

“Ik kom heel graag bij de mensen en maak vlug nieuwe vriendinnen.”

Elke Lenoir zette haar schouders onder deze editie die zich dit keer niet louter op andere dingen dan het uiterlijk focust. “De finalisten bestaan uit negen frisse jongedames met een rugzakje en een stevig verhaal, die elk op hun manier hun kans wagen om dit felbegeerde kroontje in de wacht te slepen. Wij zien elkaar helemaal niet als concurrentes”, benadrukt Sharon.

Zelfvertrouwen

“Het woordje ‘concullega’s’ is misschien beter van toepassing. Deze missverkiezing draait niet om het uiterlijk. De unieke persoonlijkheid van elk meisje wordt in de picture geplaatst. Ik doe vooral mee om mijn zelfvertrouwen een boost te geven. Daarnaast wil ik een rolmodel zijn voor meisjes met rondingen. Je hoeft je helemaal niet te verstoppen als je een maatje meer hebt”, klinkt het zelfzeker. Het belooft de komende maanden voor Sharon heel druk te worden.

Vriendinnen

“Er staan verschillende fotoshoots op het programma. We bezoeken ook andere missverkiezingen, werken aan onze persoonlijkheid tijdens workshops en moeten natuurlijk de choreografie instuderen voor de slotshow.” Sharon ziet dit alvast helemaal zitten samen met acht andere meisjes die ondertussen goeie vriendinnen zijn geworden.

Met Kjenta Masschelein (23) doet er trouwens nog een tweede Roeselaarse kandidate mee. De grote finale vindt op zondag 10 november plaats in ‘t Zavelhof in het Oost-Vlaamse Vlierzele. Je kunt de verschillende initiatieven van Sharon volgen via haar persoonlijke fb-pagina. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier