Nele Boey is finaliste voor Miss Elegance 2020: “Voorbeeld zijn voor meisjes met laag zelfbeeld”

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Op 12 december wordt de nieuwe Miss Elegance gekroond op de pier van Blankenberge. Een van de kandidaten is de 26-jarige Oostendse Nele Boey. “Ik wil een voorbeeld zijn voor andere meisjes die, net als ik, iets zwaarder zijn.”

Nele is een geboren en getogen Oostendse en woont sinds een jaar samen met haar vriend en haar bijna een jaar oude dochter Elizia. Van haar dochter maakt ze haar grootste hobby, maar er is nog een droom. “Ik wil heel graag Miss Elegance worden”, lacht ze.

“Weet je… ik ben een familiemens, de weekends zijn snel gevuld met familiebezoekjes aan de ouders van ons beiden of aan de zussen en broers. Verder werk ik als arbeider bij Summa in Gistel. De rest van de tijd die ik over heb, spendeer ik maar al te graag aan mijn gezin. Als er echt nog wat tijd overblijft, dan probeer ik te gaan lopen. Maar elk meisje heeft dromen en doelen in haar leven. Eigenlijk is een deelname aan een missverkiezing een droom die al jaren door mijn hoofd speelt, maar het kwam er gewoon niet van.”

Nu of nooit

De twijfel om aan een missverkiezing deel te nemen, is er al sinds Nele 19 jaar was. Maar dan komt het drukke arbeidersleven, een vriend en later ook een dochtertje. De droom van Nele werd wat op de lange baan geschoven.

“Tot ik echt die steun van mijn vriend en van mijn mama voelde. Zij trokken mij volledig over de streep om mijn droom na te jagen. Zij waren het die me duidelijk maakten dat het nu of nooit is”, gaat Nele verder. “Ik ben iets zwaarder gebouwd dan sommige andere meisjes. Zelf stoor ik mij daar niet aan, maar ergens wil ik ook een voorbeeld zijn voor andere meisjes die iets zwaarder zijn. Vaak hebben die meisjes een laag zelfbeeld, terwijl dat helemaal niet nodig is. Vaak denken ze ook dat ze minder kansen krijgen om hun dromen na te jagen. Dat is helemaal niet zo. Iedereen is gelijk, op welke manier ook. Iedereen verdient het om zijn of haar dromen na te jagen en dat wil ik tonen door aan de verkiezing deel te nemen. Als je iets graag genoeg wil, dan kan je dat.”

Genieten van wat komt

Volgens Nele doen de maten, de afkomst of het kleur er niet toe bij Miss Elegance. “Als je goed voorkomt, inzet toont en gewoon geniet van wat komt, dan ben je bij Miss Elegance meer dan welkom. Tonnen ervaring in fotoshoots is al helemaal geen must. Dat krijg je allemaal aangeleerd tijdens workshops. Ook defileren wordt aangeleerd. Ik heb zelf helemaal geen ervaring in dat soort dingen, maar wil het graag leren. Stress? Dat valt allemaal goed mee, al zal dat de avond van de verkiezingen misschien wel helemaal anders zijn. Maar we zijn nog zover niet. Eerst campagne voeren en dan volgt de rest”, besluit Nele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier