Misskandidate wil sensibiliseren voor klimaat en dierenwelzijn

© DM
Redactie KW

Gaëlle Vlamynck is een van de 22 finalistes voor Miss Exclusive, een missverkiezing waarbij het niet louter om glitter & glamour gaat. “Miss Exclusive stelt de natuur centraal. De organisatoren steunen zaken zoals dierenbescherming en milieu”, zegt Gaëlle.

“Miss Exclusive is geen doodgewone missverkiezing, maar een verkiezing met een achterliggend doel. Dat doel is klimaat en dierenwelzijn. Daarvoor wil ik mij inzetten en wil ik mensen sensibiliseren”, zegt de studente verpleegkunde aan de Vives hogeschool in Brugge die op zaterdag 24 oktober negentien kaarsjes mag uitblazen.

Medisch verleden

“De keuze voor verpleegkunde kwam er niet toevallig”, vertelt Gaëlle. “Acht jaar geleden geraakte een van mijn broers zwaar verbrand, door een ongeluk met een frietketel in de bakkerij van mijn ouders. En zelf tors ik een zwaar medische verleden. Drie jaar geleden werd overdruk in de hersenen vastgesteld. Daardoor lag ik lange tijd in het ziekenhuis en moest ik revalideren. Ik draag nu trouwens nog altijd de gevolgen. Vandaar mijn drang om mensen te helpen. Na mijn studie verpleegkunde wil ik me verder bekwamen in de pediatrie of psychiatrie. Kinder- en jeugdpsychiatrie, dat is mijn doel.”

Jiujitsu

“Met mijn deelname wil ik aangeven dat iedereen mooi kan zijn, op zijn eigen manier. Ook al heb je verschillende littekens, mentaal of fysiek”, verzekert de Knokse jongedame die ook sportief meer dan haar vrouwtje kan staan. “Via mijn neef Maxime Deslooveren en mijn vrienden Ryan en Ian Lodens kwam ik drie jaar geleden in contact met jiujitsu. De gevechtsport kreeg me zwaar te pakken. Ondertussen vocht ik al in nationale en internationale wedstrijden en maak ik deel uit van het nationale jiujitsu-team.”

“Waarom men straks op mij moet stemmen? Omdat ik mij wil inzetten voor onze aarde, voor de dieren… Verder wil ik tonen dat het plaatje niet perfect hoeft te zijn om schoonheid uit te stralen. Dat mooi zijn verschillende definities heeft.”

“Mijn grootste troeven zijn mijn sociaal karakter, mijn hulpvaardigheid en empathie voor anderen”, aldus Gaëlle, die verschillende goede doelen steunt. “Momenteel verkopen we snoepjes en vanaf volgende week komen daar kaas- en vleesschotels bij. De opbrengst gaat naar de vzw ‘Vrienden der blinden en slechtzienden’. Met de verkoop van lotjes zamel ik ook geld in voor het brandwondencentrum in het UZ Gent. Wie wil helpen steunen, kan bij mij of in de bakkerij van mijn ouders terecht.” (DM)

Op Gaëlle stemmen kan door een sms te sturen naar 6630, gevolgd door Exclusive 1, of door op de pagina van Miss Exclusive haar foto te liken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier