Glenn Deswarte uit Gullegem wil eerste officiële holebiprins in België worden

Redactie KW

Glenn Deswarte (40) doet op 22 maart 2014 mee aan de verkiezing van de Belgische regenboogprins voor holebi’s in Roeselare.

“Ik werd in 2012 Gullegems eerste homofiele carnavalprins of toch de eerste die voor zijn geaardheid uitkwam”, zegt Glenn. Toch was de ex-beenhouwer, intussen ook ex-cafébaas en vrachtwagenchauffeur verrast toen de Gullegemse Orde van de Vlaskapelle hem voorstelde om aan de Belgische Regenboogprinsverkiezing deel te nemen. “Ok, ik ben homo, maar als lokale orde die normaal niet optreedt buiten de Gullegemse grenzen, plots een kandidaat voor een nationale verkiezing voordragen, is voor onze Vlaskapelle echt wel nieuw. Als ik toestemde, was het meteen om er ten volle voor te gaan. Ik heb er maar één nachtje moeten over slapen.”

Voor hij ‘ja’ zei, bevroeg Glenn zich wel over de ernst van het evenement. “Het mag geen freakshow worden voor de meest extravagante jeanet met een hoop pluimen in het gat. Daar doe ik niet aan mee.”

En hij wil er voor gaan, met de volle steun van de Orde. “Het zal werk vragen. Als nationaal kandidaat moet je drietalig zijn. Ik zal dus een spoedcursus Duits mogen volgen. Ik moet ook nummertjes instuderen.”

(AV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier