“De wereld van glamour en glitter leren kennen”

Meryam. (gf)
Redactie KW

Een deelname aan Miss België opent nieuwe deuren en verruimt je contacten. Dat is wat Meryam Chekrad zal onthouden van haar deelname aan de editie 2019. “Ik kreeg intussen heel wat jobaanbiedingen”, aldus de Menense die in Ieper werkt op de Grote Markt.

Wanneer we Meryam Chekrad bellen, is ze zich aan het klaarmaken voor een gesprek met nieuwe contactpersonen. “Hoe tof en aangenaam de hele episode van meer dan zeven maanden Miss België-finaliste zijn ook was, ik zal vooral onthouden dat mijn netwerk ongelooflijk uitgebreid is. Je kunt je niet voorstellen hoeveel nieuwe mensen je leert kennen en waar je allemaal naartoe mag. We gingen op fotoshoot naar Turkije, mochten naar de Story- en MTV-awards en leerden ook heel wat BV’s kennen. Natuurlijk hebben we ook geleerd discreet te zijn en noemen we geen namen, maar wie de boekjes leest en de sociale media volgt kan zo wel een paar namen opnoemen. We hebben de wereld van glamour en glitter leren kennen. Fotoshoots door topfotografen of je make-up helemaal door professionelen laten verzorgen is een hele ervaring. Ik kan niet anders dan zeggen dat het heel mooi is geweest, al ben ik nu ook wel blij dat het ‘gewone leven’ kan hervatten.”

Jobaanbiedingen

Meryam bekent dat de voorbije maanden slopend zijn geweest, maar dat had ze er zeker voor over. “Nu Miss België afgelopen is, besef ik dat alles nu nog open ligt voor mij. Als ik ergens een presentatie ga doen, is dat niet meer met mijn lintje, maar sta ik er als Meryam Chekrad. Tijdens je deelname en ook nu nog krijgen de finalistes geregeld jobaanbiedingen. Ook ik ben gecontacteerd geweest om het gezicht van een merk te worden, maar meer kan ik daarover nog niet zeggen.” En hoe heeft Meryam de finale van zaterdag ervaren? “Dat Elena de winnares geworden is, was voor iedereen een verrassing. Haar naam circuleerde absoluut niet als gedoodverfde winnares. Ik dacht eerder aan Miss Antwerpen Aline Elsermans, die uiteindelijk tweede eredame geworden is. Het was ook een verrassing voor alle andere finalistes.” Een nieuwe deelname aan een volgende editie zit er niet in voor Meryam. “Ik zou de magie van een Miss België-verkiezing graag zo houden, want ik besef nu al dat een tweede deelname één keer te veel zou zijn.”

Budget

Over hoeveel budget je moet hebben om aan Miss België deel te kunnen nemen, blijft de 21-jarige schone vaag. “Ik had het geluk dat ik goeie sponsors had die mij financieel en logistiek steunden. Ik kan hierdoor heel moeilijk een basisbedrag kleven op het budget dat je uiteindelijk nodig zou hebben als je alles zelf bekostigt. Op het einde van de slotavond zijn er 29 meisjes die ontgoocheld naar huis gaan, want iedereen wil toch dat ultieme kroontje. De titel ‘eredame’ is een mooie troostprijs, maar dat kan toch niet tippen aan het kroontje zelf. Ik heb uit dit hele verhaal ook geleerd dat vertrouwen voor mij het hoogste goed is. Ik ben blij dat ik nu weer meer vat heb op mijn eigen agenda en leven. Mijn toekomst ligt nog helemaal open en dit is alvast en hele mooie episode waarop ik later met veel plezier zal terugblikken. Wees gerust: ik val nu absoluut niet in een zwart gat.”

(DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier