Daphné Vandenbossche droomt van deelname aan Miss België:”ik wil mijn vader trots maken”

© JT
Redactie KW

De Hoogleedse Daphné Vandenbossche hoopt begin volgend jaar een gooi te doen naar de titel Miss België. De eerste afspraak is de Miss West-Vlaanderenverkiezing op 4 oktober in Plopsaland. Daphné is alvast erg gedreven. Als ze een doel voor ogen heeft, doet ze er alles aan om te slagen.

Daphné Vandenbossche (24) studeert in september af als master in de communicatiewetenschappen nadat ze eerder al haar bachelor psychologie succesvol afrondde. Begin dit jaar nam ze deel aan Topmodel International in Parijs. “Het is nu of nooit”, opent Daphné. “Deelnemers aan de verkiezing moeten jonger zijn dan 25, dus dit is mijn enige kans. Ik werkte in het verleden geregeld zelf als hostess bij Miss België. Ik kreeg enkele keren de vraag om mee te doen maar heb toen nooit echt gedurfd. Er komt veel bij kijken en als ik iets doe, dan smijt ik me volledig.”

Bijna 8.000 volgers op Instagram

Daphné is een populaire dame op Instagram. Ze heeft bijna 8.000 volgers en die trokken haar mee over de streep. “Eigenlijk is dit nog maar de tweede verkiezing waaraan ik deelneem. Ik kreeg al vaker de vraag voor wedstrijden maar dat gaat meestal gepaard met een contract en de nodige verplichtingen. Tijdens Topmodel International kreeg ik goede commentaren van de jury. Maar die wedstrijd draaide enkel om modellenwerk en ik heb toch meer in mijn mars.” Het cliché dat een Miss België soms weinig inhoud heeft, wil Daphné dan ook volledig ontkrachten. “De laatste winnaressen bewijzen net het omgekeerde. De huidige Miss, Celine Van Ouytsel, doet het dan ook heel erg goed.”

Een eigen kledingzaak met beleving als centrale thema is mijn grote droom

Op 4 oktober worden de Vlaamse deelneemsters voor Miss België verkozen in Plopsaland. Daphné gaat daar met de nodige ambitie naartoe. “Ik zou teleurgesteld mocht ik niet in de top drie eindigen. Per provincie zijn er zo’n 20 à 25 dames geselecteerd. De top drie is zeker van een plaats maar er zijn ook nog een paar Crown Cards. Die kan de jury uitdelen aan deelneemsters die niet in de top drie eindigden maar toch voldoende potentieel tonen.”

Inspiratie voor anderen

Elke dame moet een act voorzien maar enkel de top vijf brengt die naar voren. Daphné kiest wellicht voor een presentatie. “Veel meisjes hebben keihard moeten werken om hun droom te bereiken maar dat wordt nog te weinig in de kijker gezet. Ik heb ook hard moeten knokken om te staan waar ik nu sta. Op dat vlak wil ik dienen als inspiratie voor mensen die hun droom najagen.”

Haar doorzettingsvermogen is wellicht een karaktertrek die ze van haar papa geërfd heeft. “Vier jaar geleden raakte mijn papa verlamd bij een fietsongeval. Tijdens die periode moest ik een half jaar in Denemarken studeren. Het kostte me veel moeite om te vertrekken en dan pas heb ik beseft hoe kort het leven is.”

Doorzetter

“Papa is een echte doorzetter en werkte hard aan zijn revalidatie. Hij bouwde op van helemaal niks kunnen tot uiteindelijk weer zelfstandig stappen. Ik heb altijd al een goede band met hem gehad. Hij is dan ook mijn grote inspiratiebron en de reden waarom ik aan deze verkiezing meedoe. Ik wil hem trots maken omdat ik zelf trots ben hoe hij heeft teruggevochten na zijn ongeval.”

Naast haar modellencarrière heeft Daphné nog vele andere plannen. “Ik ben momenteel nog bezig met mijn eigen webwinkel, die heel binnenkort online gaat. Je zal er damesfashion en accessoires kunnen kopen. Alles wat te koop wordt aangeboden, zijn dingen die ik zelf graag zie. Er zullen zeker ook wat gedurfdere stukken tussen zitten. Mijn grote droom blijft een eigen kledingzaak met beleving als centrale thema. Je moet er zowel een aperitiefje kunnen drinken als een kleedje kopen. Dat zou dan een soort pop-up moeten worden zodat je niet gebonden bent aan een vaste locatie. Momenteel werk ik ook nog in de horeca. Intussen ben ik op zoek naar werk binnen het kader van mijn master in de communicatiewetenschappen. Bij een internationaal modebedrijf de communicatie verzorgen en geregeld op buitenlandse beurzen vertoeven zou een fantastisch mooie combinatie zijn”, lacht Daphné. (JT)

Wie Daphné wil steunen in haar strijd om het kroontje, kan MWV 9 sturen naar 6665.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier