18-jarige Markse is finaliste Queen of the Models

Lisa Lievens hoopt op een podiumstek in Queen of the Models. © EDB
Redactie KW

De Markse Lisa Lievens (18) is nadat ze eerder al tweede werd in de verkiezing van Top Model Belgium 2019 nu finaliste in de wedstrijd Queen of the Models.

In april werd Lisa Lievens 18 jaar. Ze studeert humane wetenschappen-moderne talen aan Athena Pottelberg en werkt in de weekends in de zaal bij ‘Chez Koen’. Ze houdt van fitnessen en oefende tijdens de coronaperiode vooral op haar loopband thuis. Lisa is de dochter van Tommy Lievens en de Dominicaanse Ingrid Ramirez. Christina, Tannia en Thomas zijn haar zussen en broers. Lisa werd in de Dominicaanse Republiek geboren en kwam op haar achtste naar Marke. Ze sprak geen woord Nederlands, maar nu kan je daar niets meer van merken.

Geen missverkiezing

In februari 2019 werd Lisa tweede in Top Model Belgium. Nu is ze uit de meer dan 800 inschrijvingen één van de 22 finalistes voor Queen of the Models, georganiseerd door Steven Masset en Nico Landuyt die hiervoor samenwerken met fotografen en make-up artiesten. “Het is een echte modellenwedstrijd die werkt met een puntensysteem. Het is geen missverkiezing”, stelt Lisa.

Tussen de twee wedstrijden door deed Lisa al fotoshoots voor een brillenzaak in Gent. “Die foto’s komen ook in tijdschriften.” Lisa liep ook op de catwalk met kledij gemaakt door de leerlingen van de academie in Kortrijk.

Voor de wedstrijd Queen of the Models zijn er opdrachten en fotoshoots in diverse thema’s. Deze werden door de coronaperiode uitgesteld, maar binnenkort gaan er shoots van start. Op 14 juni is er al één in het thema (Steam)Punk, Gothic en Rock. “Twee van de vijf fotoshoots zijn met de huisfotografen van Queen of the Models”, aldus Lisa. “We moeten echt werken en ons inspannen om de wedstrijd te kunnen winnen. Workshops volgen zit ook in het programma. We volgden al een online workshop over haar en make-up. Er wordt ook gelet op stipt en sociaal zijn en we moeten twee goede doelen steunen.”

De finale van Queen of the Models vindt op 24 oktober plaats in Scherpenheuvel. “Ik heb geluk: mijn zus Christina woont daar, dus ik moet ‘s avonds laat niet naar huis terugkeren. Mijn doel? Top drie zou mooi zijn.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier