Minst subsidieaanvragen voor individuele waterzuivering in West-Vlaanderen

Redactie KW

In onze provincie werden nog maar 73 subsidiedossiers behandeld voor de installatie van een individuele waterzuiveringsinstallatie. Dat is het minst van alle provincies. Terwijl West-Vlaanderen het grootste aantal woningen telt die voor zo’n individuele installatie in aanmerking komen.

Sinds de inwerkingtreding van het subsidiebesluit in 2008 hebben gemeentebesturen of rioolbeheerders 1.351 aanvragen ingediend bij de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) voor het bekomen van een tegemoetkoming bij de installatie van individuele waterzuiveringsinstallaties (IBA). Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams Milieuminister Joke Schauvliege op een schriftelijke vraag van Els Kindt (CD&V).

IBA’s zijn bedoeld voor de afvalwaterzuivering van afgelegen woningen waar het financieel en/of technisch niet haalbaar is om riolen aan te leggen. Uit zoneringsplannen bleek volgens Kindt eerder dat er in Vlaanderen 54.291 gebouwen moeten voorzien worden van een IBA, de meeste in West-Vlaanderen (18.038), gevolgd door Antwerpen (16.397), Oost-Vlaanderen (10.918), Vlaams-Brabant (6.596) en Limburg (2.342).

1.074 IBA’s werden al gesubsidieerd en 37 vragen onontvankelijk verklaard. Van deze dossiers situeren er zich 490 in Antwerpen, 231 in Limburg, 200 Oost-Vlaanderen, 80 in Vlaams-Brabant en 73 in West-Vlaanderen.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.