Minister Crevits heeft ruim 2 miljoen extra veil voor bossen

Redactie KW

Vlaams minister van Leefmilieu en Natuur, Hilde Crevits, gaat 1,7 miljoen extra uittrekken voor het behoud en goed beheer van bossen en verhoogt met 400.000 euro het budget voor de bebossing van landbouwgronden. Dat verklaarde ze zondag bij de opening van de Week van het Bos in het Rhodosgoed in Izegem als reactie op het bericht dat Vlaanderen de doelstellingen voor bosuitbreiding niet haalt.


Hilde Crevits kondigde aan dat ze bovenop de eerder besliste 2 miljoen euro nog eens 1,7 miljoen uittrekt voor de ondersteuning van private en publieke boseigenaars en bosgroepen. De middelen zijn bestemd voor het behoud en het goed beheer van de bossen.

Vrijdag stemde de Vlaamse regering ook in met het nieuwe besluit voor de subsidie van de bebossing van landbouwgronden. Het nieuwe besluit, dat de regelgeving in overstemming brengt met de nieuwe Europese regels, maakt een einde aan de onderbreking van de steunmaatregelen. Minister Crevits heeft in de begroting 2009 798.000 euro ingeschreven om de opgelopen achterstand in te lopen. Dat is een verdubbeling in vergelijking met de 393.000 euro die thans voorzien is.

Tenslotte heeft de minister de Vereniging voor Bos in Vlaanderen verzocht om met haar financiële steun een soort makelaarsrol op te nemen tussen de mensen die op zoek zijn naar gronden om compenserend te bebossen en mensen die gronden ter beschikking hebben om te bebossen. Op deze manier zouden tot één miljoen extra bossen moeten gerealiseerd worden. (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.