Minister Crevits hanteert zelf de hogedrukspuit ter promotie van roetfilterpremie

Maandagmorgen gaf minister Hilde Crevtis het startschot voor de roetfiltercampagne “Doe jezelf een plezier, ga voor een frisse neus”
Redactie KW

Onder een vijftigtal bruggen langs gewestwegen in Vlaanderen wordt maandag een graffitikunstwerk aangebracht dat de roetfilterpremie voor oudere dieselwagens moet promoten. Vlaams milieuminister Hilde Crevits (CD&V) plaatste maandagmorgen eigenhandig het eerste exemplaar in Brugge.

Ze deed dit op een van de bruggen langs de expresweg N 31 naar Zeebrugge. De boodschap wordt gecreëerd door met een hogedrukreiniger wat neergeslagen roet weg te spuiten. De campagne loopt nog tot maandag 6 april.

Vanaf dinsdag 10 maart kan bij de Vlaamse overheid een financiële tussenkomst van 400 euro worden aangevraagd voor de plaatsing van een roetfilter op een dieselwagen met een Euro3-motor. De filter haalt meer dan 30 procent fijn stof uit de uitlaatgassen. Dat fijn stof is slecht voor de gezondheid.

“Wie een dergelijke roetfilter laat installeren, kan tot 400 euro of
80 procent van de aanschafwaarde terugkrijgen”, zegt Hilde Crevits. “Naast de traditionele publiciteitsborden langs de weg, willen we ook het directe effect van de filter tonen. Daarom laten we een boodschap aanbrengen in de roetvervuiling op bruggen en tunnels.”

De campagneslogan luidt: ‘Doe jezelf een plezier. Ga voor een frisse neus’. (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.