Minister Crevits beslist nog niets in dossier Schipdonkkanaal

Redactie KW

Minister van mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits beslist voorlopig nog niets in het dossier van het Schipdonkkanaal.

De verbreding van het Schipdonkkanaal komt er voorlopig niet. Er is geen maatschappelijk en ook geen politiek draagvlak voor en er is ook geen geld om het dure project te realiseren. Dankzijde de verbreding van het kanaal zouden grotere binnenschepen van en naar Zeebrugge kunnen varen. Maar toch wil Crevits het plan niet helemaal schrappen.

Voor- en tegenstanders

LDD betreurt dat het megalomaan project dat ook zware ecologische gevolgen zou hebben niet definitief is afgevoerd. Mensen die langs het Schipdonkkanaal wonen en bedrijven die er gevestigd zijn, blijven ondertussen in onzekerheid leven. Onverantwoord vindt Open-VLD. Groen, N-VA en SP.A kunnen zich wel verzoenen met het huidige scenario, ook al omdat er op korte termijn wordt geïnvesteerd in de weg, het spoor en de ringvaart van Brugge om de haven toegankelijker te maken.

Crevits wijst er nog op dat er miljoenen geïnvesteerd worden om de haven in Zeebrugge toegankelijker te maken. Ze verwijst naar de aanleg van een nieuwe snelweg, de A11.

(N.D./A.D.

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier