Zucht van opluchting in De Zonnegloed: “Zo dankbaar dat we mogen openblijven”

Dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Vleteren haalt opgelucht adem. De federale overheid besliste vrijdag dat alle pretparken opnieuw moeten sluiten, de dierentuinen blijven evenwel open.

Zaakvoerder Karel Ackaert is blij dat de deuren van het park mogen openblijven. © foto LBR

“Elke nieuwe update is het weer bang afwachten wat het verdict zal zijn… Wij leven dan ook oprecht mee met de collega’s en organisaties zoals bijvoorbeeld Bellewaerde, Plopsaland… die vandaag hun harde werk verloren zien gaan. Zij moeten opnieuw de deuren sluiten. Niet leuk, dat weten wij maar al te goed. Het komt echt binnen als je je personeel aan de deur moet zetten en je inkomsten ziet opdrogen”, zegt zaakvoerder Karel Ackaert van dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Vleteren.

“Veel parken hadden nog zwaar geïnvesteerd in de Halloweengekte, voeding, drank,… Wij kunnen met een zucht van opluchting zeggen dat ons park wél mag open blijven. Gezien de meeste van onze dieren zich in openlucht bevinden en er heel gemakkelijk afstand kan worden gehouden, stelt er zich bij ons geen probleem. De coronaregels kunnen strikt worden nageleefd. Wij blijven er ook continu op toezien dat niemand die regels overtreedt.”

Het dierenopvangcentrum blijft open, maar het bezoek zal toch wat anders verlopen door de verstrengde maatregelen. “De shop moet dicht, dus geen verkoop van drankjes en voeding. Ook daar is er enorm veel onduidelijkheid, maar we zijn heel blij dat we nog open mogen blijven”, aldus de zaakvoerder.

Wandeling in de frisse buitenlucht

Ook de kleinebeestjeszolder sluit zijn deuren. “Voor de kindjes blijven de buitenspeeltuintjes wél open”, zegt Karel. “Voor de rest kunnen bezoekers bij ons nog steeds terecht voor een fijne wandeling te midden van de natuur. De gezondheid van onze bezoekers wordt bij ons niet alleen gerespecteerd en bewaakt. Door de gezonde buitenlucht en de aanwezigheid van de dieren krijgt die zelfs een boost. Niets beter dan in de koude, donkere maanden een mooie wandeling maken in de frisse buitenlucht.”

Het maximumaantal toegelaten bezoekers staat in De Zonnegloed nu op 700 bezoekers. “We zitten op de helft van het bezoekersaantal dat we mogen toelaten. Als we 700 bezoekers hebben, zie je die bijna niet lopen in het park. Alles kan dus veilig en rustig in de natuur gebeuren”, aldus Karel.

Kosten betalen

“We zijn de bezoekers dankbaar die zich tot op vandaag voorbeeldig hebben gedragen en vragen hen om dit in de toekomst te blijven doen. Op die manier steunen ze niet alleen onze werking, maar zorgen ze er ook voor dat wij het nodige geld om alle kosten te betalen, kunnen blijven verdienen”, vertelt de zaakvoerder.

“We gaan opnieuw naar een onzekere periode en het blijft de verantwoordelijkheid van ons allemaal om zorg te dragen voor elkaar. En dan vooral ook voor de zwaksten onder ons. Mensen vangen wij niet op in De Zonnegloed, maar we zien ze wel graag. En we zouden ze ook nog lange tijd graag zien terugkomen. Bedankt om het met ons veilig te houden.”

(LBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.