Zonnige zaterdag zorgt voor veel wandelaars in kasteelpark in Ingelmunster

Yenco en zijn vriendin Zoë genoten van hun wandeltocht in het kasteelpark van Ingelmunster. © FODI
Redactie KW

Het kasteelpark in Ingelmunster is nog op zondag van 9 tot 17 uur doorlopend open voor het publiek. Het is al enkele jaren geleden dat de deuren van dit domein wijd open staan voor bezoekers.

Op zaterdag kwamen – met dank aan de zon – honderden mensen naar het kasteeldomein en zijn natuurpracht. Yenco Vanwalleghem uit de Schrijnwerkersstraat in Ingelmunster en zijn vriendin Zoë Moerman uit Veurne komen er foto’s maken als herinnering.

Veilige uitstap

“Vroeger reed ik met mijn mountainbike achter het kasteeldomein”, vertelt de 23-jarige Yenco, die anderhalf jaar samen is met Zoë. “Daar was er al veel plaats, maar ik ben verbaasd dat het kasteelpark zelf zo groot is. Ik ben hier al eens geweest, ‘s avonds met het vuurwerk van de september-kermis. Maar overdag heb ik het kasteeldomein nog nooit gezien. Het is hier heel mooi en gezellig om in te wandelen.”

Deze wandeling is een ideale uitstap voor groot en klein in coronatijden. Tijdens de wandeltocht hielden de vele bezoekers op zaterdag het veilig. Iedereen bleef in zijn bubbel, had een mondmasker aan en hield voldoende afstand van elkaar. Op zondag kan je nog tot 17 uur wandelen in het kasteelpark in de Stationsstraat in Ingelmunster. (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.