Zondag blijft het droog en wisselend bewolkt

Over de zuidoostelijke landshelft blijft het zaterdagmiddag somber en regenachtig. Elders is het op een bui na droog met vooral over het westen ook af en toe zon. Er waait een zwakke tot matige, aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind. Maxima: 1 graad op de Hoge Venen en 4 tot 7 graden elders.

Zaterdagavond valt er af en toe nog wat lichte neerslag ten zuiden van Samber en Maas. Zaterdagnacht blijft het bewolkt over het zuidoosten. Elders zijn er opklaringen. De temperatuur daalt op vele plaatsen tot net onder het vriespunt. Er kunnen dus rijm- en ijsplekken ontstaan en lokaal ook aanvriezende mist.

Zondag droog

Na het optrekken van het ochtendgrijs blijft het zondag droog en wisselend bewolkt. Maxima 1 tot 5 graden. Er waait een zwakke, later een matige en aan zee een krachtige wind uit zuid tot zuidwest.

Van maandag tot en met vrijdag is het overwegend bewolkt. Maandag en dinsdag valt er in het algemeen weinig neerslag bij ongeveer 7 graden. Vanaf het midden van de week worden de regenkansen veel groter en tevens neemt ook de wind in sterkte toe. De middagtemperatuur loopt op naar ruim 10 graden maar gaat aan het eind van de week weer een paar graden naar omlaag.

Ook zacht in kerstvakantie

Het wisselvallige en relatief zachte weer behouden we tot en met de kerstdagen.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.