Zitbanken en jasjes van afval uit de Noordzee in Nieuwpoort en Oostende

Redactie KW

In samenwerking met onder meer WFO, DAB Vloot, DEME en Ecoduikers moedigt SDVO onze vissers aan om deel te nemen aan het Fishing for Litter- en het Waste Free Oceansproject.

Daarbij worden de vissers aangemoedigd om de opgeviste afval niet terug over boord te gooien, maar in te zamelen in speciale afvalzakken, big bags, die dan aan land gebracht worden voor sortering en recyclage. “Zo zien we dit afval als een nieuwe grondstof uit zee, die na verwerking onder meer. zitbanken, kledij en andere gebruiksvoorwerpen oplevert,” aldus Ivan Victor van SDVO. DAB Vloot laat alvast dergelijke zitbanken plaatsen op hun pontons bij de overzetdiensten in Oostende en Nieuwpoort.

Noordzeeminister Vande Lanotte kreeg bij de voorstelling van het project alvast een sportjasje uit gerecycleerd zeeplastic aangemeten. Hopelijk was het waterdicht! Andere vissers hebben zich geëngageerd om met speciale netten doelgericht op ronddrijvend afval te jagen op zee binnen het Waste Free Oceans project. Zo kan afval tot een duurzamere en milieuvriendelijke Vlaamse visserij kan leiden.

(ML)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.