Zesdes uit Roeselare recycleren hun eigen plastic afval bij MIROM

De zesdes mochten ook zelf de handen uit de mouwen steken. © FV
Redactie KW

De leerlingen van het zesde leerjaar van 19 scholen uit de regio trekken dezer dagen naar het hoofdkwartier van MIROM Roeselare op ‘afvalreis’.

Vorige week maandag beten de leerlingen van Lenteland de spits af, woensdag was er bezoek van de jongens en meisjes van het zesde leerjaar van de Vikingschool. Komende vrijdag zorgen nog twee andere Roeselaarse scholen voor een slotakkoord, met de Spanjeschool en Sint-Lodewijk uit Beitem.

De leerlingen leerden er in een interactieve quiz hoe je afval kan vermijden en hergebruiken en hoe hun ouders centen kunnen besparen door beter te sorteren en slimmer om te springen met voedsel. Ze kregen er ook een rondleiding doorheen de verbrandingsinstallatie zelf en ontdekten waarom de rook uit de schoorsteen van MIROM veel zuiverder is dan die van een gemiddeld kampvuur.

Daarna mochten de zesdes zelf de handen uit de mouwen steken. In de workshop ‘plastic moov’ werd plastic afval dat ze zelf hadden meegebracht vermalen, gesmolten en vervolgens in een nieuwe nuttige vorm gegoten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier